Prevenire și combatere a traficului ilecit de mărfuri și contrafacerea băuturilor alcoolice, desfășurat de polițiștii sectorului Ciocana

În cadrul măsurilor de prevenire şi combatere a traficului ilicit de mărfuri, precum şi contrafacerea băuturilor alcoolice, apariţia în stare de ebrietate, cât și a infracțiunilor și contravențiilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au desfăşurat măsuri de prevenire pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

Astfel, poliţiştii Secției Securitate Publică a IP Ciocana, în urma raziilor, au stabilit 25 persoane care încălcau grosolan ordinea publică, în curţile blocurilor locative, fiind documentaţi prin prisma art. 355 „Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool”, art. 354 „Huliganismul nu prea grav”  şi art. 357 „Tulburarea liniştii” Cod Contravențional, fiindu-le aplicate amenzi în sumă totală de 14850 lei.

Totodată forţele de ordine au documentat 7 puncte comerciale unde se comercializau băuturi alcoolice fără înregistrare legală, în lipsa actelor de proveniență și cu încălcarea regulilor stabilite în actele de funcționare. În rezultat poliţiştii au ridicat în total 238 sticle de produse alcoolice în asortiment, 330 litri de vin, 45 pachete de țigări fără acte de proveniență și de o calitate dubioasă.

Toate probele au fost ridicate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar poliţiştii continuă investigarea tuturor circumstanţelor.

În acest context agenţii economici riscă amendă în mărime de până la 15 000 lei, iar instituţiile competente în domeniul alimentaţiei publice vor fi sesizate pentru luare de atitudine conform legislaţiei în vigoare.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile la acest compartiment, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să respecte legislaţia în vigoare şi să se conformeze cerinţelor legale ale poliţiştilor.

 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.