Președintele țării spune că sectorul agrar nu va avea viitor dacă problema irigării nu va fi rezolvată

Lipsa irigării este cea mai gravă problemă cu care se confruntă agricultura moldovenească. În opinia președintelui Igor Dodon, sectorul agrar nu va avea viitor dacă această problemă nu va fi rezolvată.

„Problema numărul unu în agricultura Republicii Moldova, pentru următorii ani, va fi lipsa irigării. În perioada sovietică s-au investit miliarde de ruble în sisteme de irigare în Moldova, Dacă nu vom face irigare, agricultura din Republica Moldova nu are viitor”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii “Președintele răspunde”.

În cadrul aceleiași emisiuni, șeful statului a mai spus că statul trebuie să facă investiții masive în sisteme de irigare moderne.

„Cum rezolvăm această problemă? Sunt decizii care pot fi luate temporar ori decizii sistemice. Aceasta înseamnă că trebuie să facem investiții masive, așa cum s-au făcut în perioada sovietică, sî existe o strategie de stat, de irigare a agriculturii, de utilizare a apelor subterane, a râurilor etc”, a precizat șeful statului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.