Președintele țării spune că, pentru prima dată în ultimele două decenii, nu va participa la slujba din noaptea Învierii

Președintele Igor Dodon a declarat că, pentru prima dată în ultimele două decenii, în acest an nu va participa la slujba religioasă din noaptea Învierii. În cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, șeful statului a declarat că va urmări slujba la televizor și a recomandat tuturor cetățenilor să facă același lucru, pentru a nu supune riscului de contaminare cu COVID-19 pe cei dragi. 

”În noaptea Învierii voi fi acasă alături de familie. Este primul an, în mai bine de 20 de ani, când nu voi fi la slujba de Înviere, ceea ce recomand tuturor cetățenilor. Să privim la televizor slujba Învierii ca să nu supunem riscului pe cei apropiați”, a spus Dodon. 

Șeful statului a declarat că familia sa va mânca pască sfințită de preoți direct la combinatul de panificație ”Franzeluța”. Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis că Biserica va sfinți cozonacii la SA “Franzeluța” sau la alte întreprinderi care produc acești cozonaci, ca cetățenii să poată procura cozonaci sfințiți, pentru a putea să sărbătorească împreună cu familia.

De asemenea, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis că Sfânta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc. Credincioșii sunt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, având posibilitatea să urmărească slujba praznicală la posturile TV și Radio.

Totodată, în unele localități preoții vor merge pe la porțile oamenilor pentru a sfinți produsele pascale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.