Președintele țării pregătește un proiect de lege care va interzice traseismul politic

Președintele Igor Dodon propune elaborarea unui proiect constituțional care va interzice traseismul politic în Parlament. Șeful statului a invitat toți cei 37 de deputați PSRM să susțină această inițiativă. 

„Fac un apel către colegii din PSRM, inițiativa de modificare a Constituției are nevoie de 34 de deputați, știu că sunt colegi care au idei de a veni cu un proiect de modificare a Constituției”, a spus Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a precizat că procesul de modificare a Constituției durează până la mai mult de jumătate de an, de aceea, chiar săptămâna viitoare, va înainta în Parlament un proiect de lege prin care să fie interzis traseismul politic.

”Înțeleg că ne vor critica cei de pe extern, că este mandat imperativ, dar cred că trebuie să modificăm Constituția pentru a interzice deputaților să treacă dintr-un partid în altul. Modificarea Constituției necesită o perioadă destul de lungă: 6-7 luni, dar până atunci, săptămâna viitoare, voi veni cu un proiect de lege care va face mai dificilă plecarea deputaților dintr-o fracțiune în alta”, a spus Dodon.

Amintim, deputații de la Chișinău au votat o Declarație prin care condamnă faptele de traseism și corupere politică în Parlament. Documentul a fost elaborat de coaliția majoritară și votat de toți deputații din Parlament. Inițiativa a venit ca urmare a plecărilor masive a deputaților PDM în grupul Candu. Potrivit liderilor PDM, pentru aceste plecări foștii colegi au fost plătiți de la 300 de mii de euro până la 1,2 milioane de euro.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.