Președintele țării a interzis Ministerului Sănătății să negocieze procurarea vaccinului anti-COVID produs de compania Johnson & Johnson

Președintele Maia Sandu a dat indicație factorilor de decizie de la ministerului Sănătății să nu se implice în negocierile privind procurarea vaccinului anti-COVID-19 de la compania americană Johnson and Johnson. Informația ne-a fost confirmată de către responsabilii din cadrul acestei instituții, care n-au putut explica motivul „solicitării ciudate”.

O altă sursă de-a Telegraph.md din cadrul instituției prezidențiale ne-a spus că discuțiile despre procurarea vaccinului anti-COVID produs de Johnsons and Johson sunt purtate direct de către instituția prezidențială, prin intermediul unui activist PAS și susținător al Maiei Sandu, Vlad Dragalin, care ocupă funcția de ”Vice President, Scientific Fellow at Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson and Johnson”. Maia Sandu vrea să prezinte drept reușită proprie obținerea unui lot de vaccin anti-COVID de la această companie, bineînțeles, pe banii noștri.

Portalul nostru a mai scris despre lobby-ul pe care-l face Maia Sandu în favoarea acestui vaccin. Recent, președintele Maia Sandu a avut o discuție cu Vlad Dragalin, despre care serviciul de presă al Președinției a informat doar că a discutat despre vaccin „cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica”, companie deținută de „Johnson & Johnson””, fără a da numele acestora. Nu a fost publicată nici poza tradițională a interlocutorului cu care discută online Maia Sandu.

Noi am solicitat oficial informația de la serviciul de presă al Președinției, să ne spună numele persoanei cu care a discutat șeful statului, însă până acum n-am primit niciun răspuns.

Vlad Dragalin este soțul Elenei Dragalin, o apropiată a PAS, care este fondator și președinte al Moldova AID, stabilită în SUA cu toată familia.

Potrivit unor surse din SUA, Elena Dragalin a fost șefa din umbră a campaniei electorale a actualului deputat Dumitru Alaiba, în Circumscripția 51, SUA. Ulterior, Dragalin a făcut campanie electorală și pentru alegerile prezidențiale din 2020, tot în favoarea PAS, fiind o susținătoare deschisă a candidatei Maia Sandu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.