Președintele s-a întâlnit cu Parohul Bisericii de Lemn, în continuarea dialogului său cu reprezentanții Bisericii privind organizarea slujbelor din perioada sărbătorilor

Biserica de Lemn din Chișinău primește și în acest an un suport din partea familiei prezidențiale. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, pe Facebook.

“Zilele acestea am mai multe întâlniri cu reprezentanții conducerii Mitropoliei, dar și în mod direct cu mai mulți preoți, în legătura cu situația actuală din viața bisericească și religioasă, când contactul Bisericii cu enoriașii este limitat și activitatea perturbată de măsurile privind prevenirea răspândirii pandemiei.

Biserica, la fel ca și alte entități importante din societate, are nevoie de sprijin și de atenția conducerii statului în aceste momente complicate.

În acest context, am avut astăzi o întâlnire cu Părintele Sergiu, Parohul Bisericii de Lemn, unde sunt ctitor. Am discutat despre măsurile luate de conducerea statului împreună cu Mitropolia privind petrecerea slujbelor fără enoriași în acest an, despre măsurile organizatorice luate pentru ca aceștia să poată urmări în direct la televizor Slujba de Înviere, dar și alte teme care țin de sprijinirea Bisericii pentru a depăși această perioadă grea. De asemenea, ca în fiecare an cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, familia prezidențială a venit cu un suport pentru Biserica de Lemn.

Chiar daca accesul individual al enoriașilor în Biserici în afara slujbelor nu este interzis, vreau să amintesc că în ceea ce privește oficierea slujbelor rămâne în vigoare recomandarea autorităților ca enoriașii sa se abțină de a participa la ele, din motive ce țin de respectarea distanțării sociale, atât și de necesare pentru a preveni răspândirea pandemiei.

Așa cum am declarat anterior, în acest an nu voi participa la Slujba de Înviere, care se organizează în noaptea din ajunul Paștelui. Voi #staacasa alături de familie, ceea ce va recomand și Dvs.”, a scris președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.