Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor

Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima opțiunea electorală la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Igor Dodon a declarat, la emisiunea de vineri, că statul trebuie să asigure dreptul la vot în mod egal, atât moldovenilor din Occident, cât și cetățenilor Republicii Moldova din Rusia și din Transnistria.

”În Occident, alte țări, în total sunt aproape 400 de mii de cetățeni. Din acești circa 400 de mii au votat peste 250 de mii. În Rusia, la fel sunt mai mult de 400 de mii, dar au votat doar 12 mii, în Transnistria sunt 200 de cetățeni, dar au votat doar 30 de mii. Dacă luăm proporții, unde-i dreptatea. Dacă vrem să fim sinceri, trebuie să asigurăm dreptul egal și pentru cei din Occident, și din Rusia și Transnistria”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM a reiterat că nu este admisibil ca să fie obstrucționat dreptul la vot pentru cetățenii Republicii Moldova din Transnistria, pe care unii oponenți politici îi numesc separatiști. În opinia liderul socialiștilor, persoanele care au împiedicat moldovenii din Transnistria să voteze trebuie anul trecut la prezidențiale să răspundă în fața legii.

Totodată, liderul PSRM consideră că subiectul numărului secțiilor de votare este de competența CEC.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.