Președintele PSRM: Doar niște politicieni cinici pot cere anticipate în perioada, când R.Moldova se află în vârful epidemiei

Doar niște politicieni cinici, care își urmăresc propriile interese politice înguste, în detrimentul intereselor și sănătății majorității cetățenilor din țara noastră, pot cere alegeri anticipate în următoarele 3-4 luni. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook.

Dodon a prezentat și un grafic cu dinamica numărului de contaminări cu COVID-19, înregistrat săptămânal în Republica Moldova, și coeficientul de contaminare. Potrivit cifrelor, țara noastră se află acum în apogeul incidenței, este înregistrat numărul maxim de cazuri săptămânale de contaminare din toată perioada – 10 571.

“Astfel de perioade, în care se înregistrează creșterea numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, durează câte 4-5 săptămâni și se atestă la fiecare 2-3 luni – cel puțin până la inițierea vaccinării generale a populației. Este necesar să fie numit urgent un guvern profesionist și funcțional care, în decurs de câteva săptămâni (exact în perioada dintre valul curent de îmbolnăviri și cel următor care, în opinia specialiștilor, va fi la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai), va asigura inițierea imunizării în masă. Și numai după vaccinarea a 300-400 mii de cetățeni, vom putea reveni la discuții privind scenariile politice și alegeri”, a scris Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.