Președintele PSRM: Actorii care astăzi strigă că Igor Dodon ar intenționa să fure miliardul, sunt persoanele care au furat miliardul din băncile țării

Actorii care astăzi strigă că Igor Dodon ar intenționa să fure miliardul, sunt persoanele care au furat miliardul din băncile țării și l-au transferat offshore-uri – actualul președinte și consilierii săi. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în timpul ”Liniei Directă” pe rețeaua de socializare „Odnoklassniki”.

Liderul PSRM a explicat că propunerea sa prin care statul să se împrumute de la Banca Națională cu 10-20 de miliarde de lei prevede alocarea acestor bani pentru susținerea populației și a agenților economici în perioada pandemiei. 

”Cine vorbește că Dodon ar intenționa să fure un miliard? Cei care au furat miliardul de dolari și l-au trecut în offshore-uri? Președintele actual  și consilierii săi au participat. Noi propunem măsuri concrete ca banii de la bănci să ajungă la oameni”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a menționat că din banii pe care el propune să fie luați de la BNM urmează să fie acoperite, pe perioada stării de urgență, dobânzile la creditele luate de persoanele fizice și juridice. Pentru acesta ar fi nevoie de 500-600 de milioane de lei.

De asemenea, se propune de a acorda un suport financiar direct întreprinderilor și sectorului HoReCa pentru susținerea angajaților. Pentru această măsură ar fi nevoie de 500 de milioane de lei pe lună.

De asemenea, din banii împrumutați de la BNM se propune de a acoepri facturile pensionarilor și altor categorii socialmente vulnerabile la serviciile comunale. Pentru aceasta ar fi nevoie de un milion de lei pe lună.

”Sumar ar fi nevoie pe lună de 1-1,5 miliarde de lei. Este rău? Înseamnă aceasta furtul miliardului? Acești bani vor fi luați din rezerva și vor fi alocați cetățenilor și întreprinderilor. Propun să facem acest lucru. Împotrivă sunt cei de dreapta și comanda echipei Maia Sandu, deoarece cu cât este mai rău pentru cetățeni, cu atât este mai bine pentru ei. Împotrivă este și BNM, care este un stat în stat și care este dirijată din exterior ”, a declarat liderul PSRM

Igor Dodon a declarat că împreună cu echipa PSRM va face tot ce este posibil pentru a implementa aceste măsuri necesare cetățenilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.