Președintele PSRM a felicitat militarii cu prilejul marcării a trei decenii de la crearea Armatei Naționale

Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor actualilor și foști militari cu ocazia aniversării a 30-a de la crearea Armatei Naționale. Fostul șef al statului și-a exprimat respectul față de ostașii care sunt în slujba Patriei, care demonstrează zilnic sacrificiu, vitejie și onoare. 

”Deși suntem o țară mică, pașnică și neutră, Armata Națională reprezintă garantul că putem dormi liniștit și că cetățenii pot fi apărați. Armata este și un simbol al statului, o instituție fundamentală pentru orice țară, un element de mândrie pentru popor”, se menționează în mesaj. 

Igor Dodon a remarcat că și statul trebuie să aibă grijă ca militarii să beneficieze de condiții de trai decente. Potrivit liderului PSRM, modernizarea Armatei Naționale trebuie să înceapă de la crearea condițiilor bune pentru viața militarilor, iar guvernarea trebuie să acorde o atenție sporită majorării salariilor ofițerilor și asigurarea lor cu locuințe de serviciu. 

”Statul trebuie să aibă grijă și de protecția veteranilor, dar și a membrilor familiilor corpului de ofițeri ai Armatei Naționale. Doar în aceste condiții putem vorbi și despre dotarea tehnică și cu armament a armatei, un proces foarte costisitor pentru țara noastră neutră. Sper din tot sufletul ca în Republica Moldova să fie mereu pace, dar să avem o armată profesionistă, bine pregătită”, se spune în mesajul de felicitare adresat de Igor Dodon militarilor Armatei Naționale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.