VIDEO // Președintele precizează că au înaintat investigațiile în dosarul fraudei bancare

Președintele Igor Dodon susține că în timpul apropiat urmează să fie luate decizii importante în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și miliardului furat din sistemul bancar din țară. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că anume aceste evoluții îi nemulțumesc pe oponenții politici.

”De ce ei așa tare cumpără acum deputați, pentru că înțeleg că cu aeroportul suntem pe ultima fază. Conturile de la ”Avia Invest” sunt blocate, pentru că ei nu achită la stat ceea ce trebuie să achite. Următoarea etapă este procedura de insolvabilitate și gata! Acordul de concesionare cu aeroportul s-a terminat. Aeroportul va reveni la stat. Iată de ce ei fac aceste mișcări”, a declarat Dodon.

Președintele a precizat că investigațiile au înaintat și în dosarul fraudei bancare. 

”Au fost arestați de la Banca Națională, se merge înainte”, a spus Dodon.

Șeful statului a reiterat că nu s-a implicat niciodată și nu se va implica în activitatea Procuraturii.

”Niciodată nu am dat indicații Procurorului General, nici până acum, nici acum. Dar pe direcția aceasta este mișcare”, a menționat șeful statului.

Președintele a mai declarat că dacă în iunie 2019 nu demonstra verticalitate, fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, anunțat acum în căutare internațională, avea să fie și acum la guvernare. 

”Dacă nu aveam verticalitate în iunie anul trecut, Plahotniuc avea să fie și acum la guvernare. Plahotniuc nu-i. Mai sunt vecini de-ai lui și alții pe care-i vedem cu ce se ocupă. Procuratura lucrează în direcția aceasta”, a spus președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.