Președintele Partidului PRO România susține organizarea alegerilor anticipate

Președintele Partidului PRO România, fostul premier de la București Victor Ponta cere României să acționeze imediat și să ceară ca în Republica Moldova să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Opinia a fost exprimată într-o postare pe Facebook, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

”Romania trebuie să acționeze IMEDIAT – și trebuie să ceară imperativ un singur lucru : soarta și drumul în viitor al Republicii Moldova să fie decis de către cetățenii săi prin vot liber – nu de jocurile ascunse ale Marilor Puteri sau de politicieni locali ambițioși și egoiști!”, a scris Ponta.

Acesta spune că îi cunoaște foarte bine pe toți politicienii de la Chișinău, dar este gata să ofere susținere doar celor care vor ține la viitorul proeuropean al țării noastre.

”În aprecierea politicienilor de la Chișinău am folosit un singur criteriu obiectiv: cine ține Moldova pe drumul proeuropean și proRomânia trebuie ajutat; cine duce Moldova înapoi spre Rusia și spre Est nu poate fi aliatul nostru / acum însă acest criteriu nu mai funcționează – prorușii și proeuropenii își dau mâna pentru a lupta cu al treilea; avem două Guverne, doi Președinți și un haos total”, constată fostul premier al României.
”Nu avem dreptul să asistăm pasibili la o criză care riscă să arunce totul în haos și să lase pradă Moldova celor care vor să o reîntoarcă spre Est”, a punctat Victor Ponta.

În aceeaşi portare, politicianul reaminteşte că în Moldova locuiesc câteva milioane de români moldoveni, iar “drumul lor european și democratic trebuie să reprezinte prioritatea zero pentru instituțiile de la București”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.