Președintele Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, demisionează

Președintele Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, părăsește formațiunea din cauza divergențelor de opinii cu colegii săi.

El a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, că își dorește o alianță cu Partidul Unității Naționale condus de Octavian Țîcu, în timp ce biroului politic al formațiunii optează pentru coalizarea cu Partidul Liberal. Fostul consilier prezidențial a declarat că a negociat și cu Dorin Chirtoacă, totuși el consideră că PL a compromis apropierea de România. În contextul alegerilor prezidențiale, Vlad Țurcanu a menționat că va miza pe candidatura lui Octavian Țîcu.

„Cred că este o greșeală să se facă miză pe niște politicieni care au compromis idealul românesc în Republica Moldova. Spun asta cu un an înainte de alegerile prezidențiale, dar urmează un an decisiv în care s-ar putea să vorbim mai mult decât atât.”

Vlad Țurcanu a fost ales președinte al Partidului Popular Românesc, fostul Partid Liberal Reformator pe 28 august 2019. El a candidat la funcția de primar al Capitalei la alegerile locale din această toamnă și a acumulat 0,81% din voturi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.