Președintele Parlamentului: Dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost perfect legală

Dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu în ziua de luni, 20 iulie, a fost perfect legală, chiar dacă opoziția spune contrariul. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a explicat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Moldova, substratul legal al acestei decizii.

“Nu înțeleg de ce opoziția și-a manifestat indignarea. Articolul 106 din Constituție spune clar că moțiunea de cenzură se dezbate în sesiunea plenară din următoarea săptămână după depunerea acesteia, după exprirarea termenului de trei zile. NU înțeleg ce anume i-a surprins pe exponenții opoziției”, a declarant Zinaida Greceanîi.

Amintim că luni, 20 iulie, pe tot parcursul prezentării raportului de activitate a Guvernului, exponenții grupurilor Candu și Șor din Parlament, dar și deputații PAS și PPDA au făcut scandal atât în plenul Parlamentului, cât și pe coridoare. Unul din pretextele invocate de opoziție a fost accesul presei la ședința plenară, limitat din cauza pandemiei de coronavirus, dar și examinarea în regim de urgență a moțiunii de cenzură.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.