Președintele fracțiunii PSRM: Agricultorii au fost scoși în PMAN în scopuri politice

Agricultorii au fost scoși în Piața Marii Adunări Naționale în scopuri politice, iar protestul la care ei participă este inclusiv în detrimentul lor, a declarat președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul susține că deține informații, potrivit cărora, acești fermieri sunt adunați la protest de vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.

”Aș vrea să fie înțeles clar de societate cine se află astăzi în piață. Ar fi bine ca protestatarii să spună cine sunt. Fiindcă un număr de tractoare sunt cumpărate din subvențiile de la stat. Noi cunoaștem prin intermediul cărui actor politic astăzi au avut de beneficiat, fiindcă domnul Slusari a fost în proiecte pentru care s-au dat aceste indemnizații. Evident, că există informații certe că ei sunt rugați să participe de către domnul Slusari și eu cred că el utilizează acest factor în detrimentul inclusiv al agricultorilor”, a declarat parlamentarul.

Liderul fracțiunii PSRM în Parlament a venit și cu un îndemn către agricultori ”să utilizeze acum timpul cuvenit ca tractoarele să are dar să nu stea în piață”.

”Un agronom bun acum lucrează”, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Fondul de subvenționare în agricultură a depășit în acest an, în premieră, suma de 1,2 miliarde de lei. Suplimentar, Guvernul a alocat 324 de milioane de lei pentru acordarea compensațiilor pentru agricultorii care au avut pierderi în urma secetei. Suma despăgubirilor pentru un hectar a variat de la 1500 de lei până la 3000 de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.