Presa internațională a publicat mai multe articole dedicate mesajului transmis de Igor Dodon de la tribuna APCE

Discursul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a fost pe larg reflectat în presa internațională.

Site-ul oficial al Consiliului Europei îl citează pe larg pe Igor Dodon. Autorul articolului „Igor Dodon: Casa comună rămâne acel proiect care ne inspiră și ne mobilizează” remarcă afirmațiile șefului statului care face apel la conștientizarea faptului că, indiferent de specificul național și limbile vorbite, trebuie să se acționeze doar împreună, pentru valorile pe care le împărtășim și pentru stabilitate bazată pe cooperare, drepturile omului și statul de drept.

Ria Novosti a  publicat mai multe articole dedicate pe larg mesajului transmis de Igor Dodon de la tribuna APCE. Ziariștii ruși au remarcat declarația președintelui moldovean cu privire solicitare de încheiere a procesului de monitorizare a Republicii Moldova de către Consiliul Europei. Presa rusă mai scrie despre declarațiile făcute de șeful statului la Strasbourg referitoare la statutul special al Transnistriei în componența statului suveran, independent, unitar și indivizibil Republica Moldova. Un alt aspect remarcat de presa rusă din discursul președintelui moldovean se referă la politica externă echilibrată pe care o promovează actuala conducere a Republicii Moldova.

Discursul lui Igor Dodon de la tribuna APCE a fost reflectat și în presa de peste Prut. Adevărul.ro citează declarația președintelui moldovean legată de politica externă a țării. ”Mi-aş dori ca Moldova să nu mai fie catalogată ca o ţară prorusă sau proeuropeană”, îl citează presa din România pe Igor Dodon.

Și mass media din Ucraina a evidențiat apelul președintelui moldovean către partenerii externi de a nu susține partidele politice din Moldova, ci cetățenii țării noaster. Președintele Republicii Moldova s-a adresat de la tribuna APCE către partenerii externi ai țării să aibă ca prioritate suportul pentru partidele politice, ci interesele poporului moldovenesc, citează ovu.com.ua.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.