Presa “independentă” costă 4,3 mln euro! O investigație realizată de jurnaliștii europeni a dezvăluit cum SUA și UE finanțează PAS

Propaganda în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate a costat 4,3 milioane de euro. Despre aceasta se arată într-o investigație realizată de către jurnaliștii de la neweurope.eu. Potrivit materialului, SUA și mai multe țări UE susțin financiar PAS în campania electorală prin diferite ONG, proiecte și instituții media.

“O cifră importantă este în dreptul rubricii „media” – 4,3 milioane de euro. Conform surselor New Europe, majoritatea acestor bani pentru media sunt transferați legal, fiind acoperiți cu diverse motive, inclusiv promovarea libertății presei, susținerea media libere în alegeri, promovarea dreptului la vot etc. În acest scop au fost redirecționate bugetele pregătite pentru alte proiecte, dar în primăvară li s-a schimbat destinația, cu scopul de a motiva presa în susținerea PAS. Separat este destinat un buget de 230000 euro pentru “media internațională”, se arată în investigație.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.