Presa din România dă exemplul Chișinăului în educația online pentru autoritățile de la București

Presa din România dă exemplul Chișinăului în educația online. Într-un articol publicat de portalul edupedu.ro, este menționat că aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, alături de materiale didactice pentru toate disciplinele, precum și de un scurt ghid psiho-pedagogic pentru părinți se află în Bibliotecă digitală pe care Primăria Chișinău și Ministerul Educației din Moldova au lansat-o la doar o lună de la închiderea tuturor școlilor.

„Ce se întâmplă, între timp, în România, și cine sunt cei 11 miniștri care au ignorat o atribuție oficială prevăzută în Legea educației?”, se întreabă autorul. Jurnaliștii români au făcut o paralelă dintre acțiunilor autorităților celor două state.

„Republica Moldova a închis toate școlile pe 11 martie 2020, în aceeași zi cu România. Atât autoritățile de la Chișinău, cât și cele de la București au îndemnat ca școala să continue la distanță. Pe 20 aprilie 2020, autoritățile din Republica Moldova au lansat pentru propriii elevi, profesori și părinți biblioteca digitală educatieonline.md, cu lecții filmate cu peste 300 de profesori”, se arată în material.

Totodată, în România, la aproape 2 luni de la închiderea tuturor școlilor, din cauza pandemiei COVID-19, Ministerul Educației abia de a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede achiziții de tablete şi laptopuri pentru elevii care nu au pe ce să facă ore online.

“Nimic, însă, despre ridicarea platformei digitale prevăzută de legea educației ca obligatorie încă din 2011”, menționează jurnaliștii de la edupedu.ro.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.