Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, afectate de inundații – Guvernul va oferi ajutor

Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, afectate, zilele trecute, de inundații. Premierul a spus că responsabilii din cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale evaluează pagubele, pentru a acorda ajutor localităților afectate, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Responsabilii de la Comisia Situații Excepționale s-au deplasat încă din prima zi la fața locului, au evaluat care sunt pierderile. Sunt pregătite toate actele și la următoarea ședință de Guvern vom aproba alocarea ajutoarelor pentru localitățile afectate”, a menționat Pavel Filip. În satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, potrivit calculelor prealabile, mărimea acestui ajutor va fi de circa 1 milion de lei.

Amintim că la Donici și Camencea au fost afectate de ploile abundente 80 de terenuri, 18 case și câteva porțiuni de drum. Pagubele se ridică la jumătate de milion de lei. Iar la Sămănanca au fost distruse 7 grădini și mai multe porțiuni de drum, pagubele fiind estimate la 500 de mii de lei.

Tot astăzi, premierul a discutat astăzi și cu locuitorii din satul Teleșeu, unde recent a fost dat în folosință după reparație turnul de apă. Astfel, 240 de gospodării din localitate, dar și grădinița, școala și Centrul de Sănătate vor avea apă la robinet. Pentru reparația turnului de apă din bugetul de stat au fost alocate 250 de mii de lei. Pavel Filip a subliniat că asigurarea oamenilor cu apă de calitate este o prioritate a Guvernului și în acest an, vor fi conectați la apeduct peste 100 mii de persoane, de două ori mai mult decât anul trecut.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.