Premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul va aloca suplimentar din bugetul de stat 1,6 miliarde de lei pentru sistemul de asigurare socială

Guvernul va aloca suplimentar din bugetul de stat 1,6 miliarde de lei pentru sistemul asigurărilor sociale de stat, dintre care 180 de milioane de lei sunt prevăzute pentru ajutorul de șomaj. Premierul Ion Chicu a declarat că aceste modificări se conțin în proiectul de rectificare a bugetului de stat, care urmează a fi aprobat vineri, 17 aprilie, în ședință de Guvern.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis să acorde ajutor de șomaj de 2775 de lei, pentru cetățenii, care au rămas fără un loc de muncă. De acest ajutor pot beneficia inclusiv moldovenii, care revin acasă de peste hotare.

Președintele Igor Dodon a anunțat că, zilnic, la oficiile teritoriale ale Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă se înregistrează între 400 și 500 de cetățeni pentru obținerea statutului de șomer.

La mijlocul lui aprilie, în Republica Moldova, erau înregistrați 21 de mii de șomeri, dintre care doar în ultimele zile s-a înregistrat 3812 persoane.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.