Premierul acuză opoziția că încearcă să blocheze finanțarea din partea UE

Premierul Ion Chicu a anunțat că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile pentru a primi tranșa a doua din asistența macrofinanciară acordată de UE în valoare de 30 de milioane de euro. Șeful Guvernului a declarat că acum Chișinăul așteaptă reacția UE și a criticat declarațiile vicepreședintelui PPDA, Igor Munteanu, care a venit cu un apel către Bruxelles de blocare în continuare a finanțării Republicii Moldova.

”Am văzut un vicepreședinte de partid, viitor prim-ministru cum crede el, care a ieșit cu învinuiri precum că Republica Moldova nu a îndeplinit aceste condiționalități. Aceasta înseamnă că ei continuă mai departe să blocheze finanțarea Republicii Moldova, cum au făcut-o cu creditul rusesc și au blocat 4 miliarde 200 de milioane de lei. Înțelegem această lozincă că, cu cât îi mai rău în Republica Moldova, cu atât e mai ușor să accezi la putere. Noi facem apel la oamenii responsabili să ne unim și să depășim această criză care s-a abătut asupra întregii lumi”, a declarat Chicu după ședința de la Președinție.

Premierul moldovean a anunțat că va discuta subiectul asistenței financiare acordată de UE țării noastre la summit-ul conducătorilor de stat și guvern al Parteneriatului Estic, unde va participa săptămâna aceasta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.