Premierul a anunțat că repartizarea în raioane a ambulanțelor noi va începe până la sfârșitul lunii noiembrie

Proiectul de construcție a apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași a fost elaborat, iar implementarea lui va schimba situația privind aprovizionarea cu apă și canalizare a regiunilor, a declarat premierul Ion Chicu, în vizita sa de lucru la Călărași.

Șeful Guvernului a discutat cu administrația locală mai multe subiecte. Premierul a declarat că în pofida situației pandemice, veniturile la buget au fost restabilite, astfel Executivul își va onora toate obligațiunile față de cetățeni. În luna decembrie, Guvernul va achita premiul anual angajaților din sectorul bugetar din domeniile învățământului, culturii, medicinei, și altor categorii.

”Guvernul a majorat bugetul pentru proiectele investiționale pentru anul 2021, astfel, dezvoltarea regională rămâne prioritatea noastră și pentru anul viitor”, a menționat prim-ministrul.

Directorul Spitalului Raional Călărași a solicitat intervenția premierului pentru ca instituția pe care o conduce să obțină o ambulanță performantă pentru transportarea pacienților grav bolnavi spre spitalele din Chișinău. De asemenea, șefa instituției a menționat că toate cadrele medicale din raion se bucură de suportul salarial oferit de Guvern.

Premierul a mulțumit medicilor pentru efortul depus în lupta cu COVID-19 și a reiterat că pentru anul 2021 sunt prevăzute alte creșteri salariale pentru cadrele medicale. Chicu a dat asigurări că repartizarea în raioane a ambulanțelor va începe până la sfârșitul lunii noiembrie, atunci când urmează să vină primul lot din Turcia.

Șeful Guvernului a vizitat și un depozit modern pentru păstrarea fructelor din localitatea Vărzăreștii Noi, dotat cu un frigider agricol modern. Pentru procurarea acestuia, statul a venit cu un suport de cca 1,5 milioane lei.

Premierul a menționat că Guvernul va investi și în reabilitarea drumului local Vărzărești – Pitușca.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.