Pozițiile componentelor blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sînt diferite

PAS și PPDA au venit cu cerințe diferite pentru discuțiile cu PSRM, în vederea formării unei majorități parlamentare. În aceste condiții, socialiștii așteaptă ca partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase să convină asupra unei poziții comune. Reacția a venit din partea secretarului PSRM pentru ideologie, Ion Ceban, pe Facebook, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

La momentul de față vedem că pozițiile componentelor blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sînt diferite. Suntem în așteptarea unei poziții comune a PAS și DA. În funcție de răspunsul blocului ACUM, vom veni și noi cu un răspuns clar referitor la întrevedere și oră”, a anunțat Ceban.

Amintim că PAS a decis ieri că va susține un candidat socialist pentru funcția de președinte al Parlamentului, dacă PSRM va vota un guvern minoritar ACUM. Astăzi, PPDA și-a anunțat propriile condiții pentru a vota un speaker socialist. Andrei Năstase vrea ca deputații socialiști să semneze, nominal, un angajament că vor susține toate legile propuse de ACUM, precum și că își vor asuma drept prioritate implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.