Portul Giurgiulești este un obiectiv strategic și dacă cineva va încerca să îl folosească în detrimentul intereselor statului, tranzacția poate fi anulată, susține Igor Dodon

Portul Giurgiulești este un obiectiv strategic și dacă cineva va încerca să îl folosească în detrimentul intereselor statului, tranzacția poate fi anulată. Astfel președintele PSRM, Igor Dodon, a comentat informațiile apărute în presă, potrivit cărora portul Giurgiulești a fost vândut Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) cu 1000 de euro. Dodon a subliniat că BERD este un partener important al Republicii Moldova și el speră că la efectuarea tranzacției au fost respectate toate normele legale.

“Dacă nu mă greșesc, în Legea cu privire la statutul portului Giurgiulești, este o lege specială, este indicat că nu poate fi vândut nici un obiectiv strategic, inclusiv portul Giurgiulești, fără acordul Guvernului. Trebuie de văzut dacă nu s-a încălcat legislația. Pământul de sub port este proprietatea statului și dacă cineva va încerca să folosească portul în detrimentul intereselor statului, orice tranzacție poate fi anulată și readus acest obiectiv să servească doar intereselor strategice ale Republicii Moldova”, a mai spus Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.