Pompierii bat alarma: Peste 400 hectare de teren cu vegetație uscată, nimicite de flăcări

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația că arderea vegetației uscate duce la producerea incendiilor și provocarea pagubelor substanțiale. În ultimele 48 de ore cel puțin în trei cazuri au fost suspectate persoane care au aprins pășunile și iarba uscată.

Primul caz s-a produs în după amiaza zilei de 15 ianuarie în extravilanul orașul Călărași. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:54. Potrivit primelor informații mai multe persoane au fost observate de localnici cum aprind terenurile utilizând făclii. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a avut misiunea să stingă superfața de peste 4 ha de ardere care se răspândea cu repeziciune. Cazul este cercetat de organele de drept.

Alte două cazuri similare au fost înregistrate în apropiere de localitatea Cucoara Cahul, în lunca râului Prut, dar și pe traseul R1 Călărași-Ungheni. În ambele situații incendiile au fost puse intenționat pentru a nimici prin ardere vegetația uscată. Poliția investighează cazurile.

Potrivit IGSU în ultimele 48 de ore salvatorii au intervenit în 136 misiuni de lichidare a focarelor de ardere în care au fost compromise peste 400 hectare de teren.

În acest sens IGSU atenționează repetat că arderea vegetației poate duce la incendii de proporții. O simplă scânteie în contații de umiditate redusă și vânt poate genera ardere pe superfețe extinse cu prejudicii impunătoare. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze neîntârziat Serviciul 112.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.