Politologul Cornel Ciurea crede că se dorește scoaterea lui Cavcaliuc din cursă

Sechestrarea lui Gheorghe Cavcaliuc la Moscova a stârnit reacții neunivoci la Chișinău. Analistul politic, Corneliu Ciurea, se întreabă, în cel mai recent editorial publicat de Politics.MD, dacă nu este asta o intenție a-l scoate pe liderul PACE din cursa electorală.

Fiind un compendiu de minciuni, comunicatul de presă al ministerului pare să fie scris de acele forțe politice care sînt deranjate de prezența PACE pe scena politică moldovenească și care au un interes de a elimina acest partid din cursă. După o asemenea ieșire scandaloasă a ministerului, sîntem în drept să ne întrebăm dacă nu cumva există realmente o intenție din partea organelor de resort intrate sub control politic de a-l scoate pe Cavcaliuc din cursa electorală”, scrie Ciurea.

Amintim că, după ce Gheorghe Cavcaliuc a declarat că un candidat de pe lista unui partid aflat în cursa electorală a fi fost prins cu droguri pe Aerorportul Chișinău, jurnalista Nata Albot a anunțat că se retrage din cursa electorală. Ulterior, un alt candidat PAS s-a retras de pe lista formațiunii. Este vorba despre Alexandru Catan, despre care presa a scris că ar fi implicat în contrabandă cu alcool în proporții mari. De asemenea, Cavcaliuc a făcut dezvăluiri și despre un fost deputat care s-a retras din cursa electorală și un complice al acestuia din Guvern, că ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari.

Dezvăluirile lui Cavcaliuc nu se opresc aici. Acesta a mai vorbit și despre candidatul PAS, Boris Marcoci, și gruparea de aleși locali a lui Renato Usatîi, care au pus la cale o schemă criminală de delapidare de fonduri și licitații trucate. Totodată, Gheorghe Cavcaliuc îl acuză pe Renato Usatîi de filajul și spionajul mai multor demnitari de stat.

Toate aceste dezvăluiri s-au soldat cu hărțuieli și intimidări politice. Procuratura raionului Sângerei solicitase consimțământul CEC-ului pentru a-l reține și a-l aduce forțat în fața procurorilor pe Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul „Verde de briliant”.

Presiunile la care sunt supuși membrii partidului PACE nu se limitează doar la abuzurile din partea procurorilor. Acum două zile, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. Astăzi, liderul PACE a publicat imagini în care se vede că timp de 10 ore acesta a fost ținut într-o celulă și nu a stat în zona de așteptare a aeroportului Moscova, precum declarau cei de la MAEIE, fără apă și mâncare, iar după 16 ore a fost trimis înapoi în Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.