Politologul Cenușă consideră nenumirea unui Guvern o greșeală serioasă

Problema cea mai mare în actuala situație din țară este că nu avem un Guvern cu funcții depline, iar vinovații trebuie căutați la Președinție și nu la Parlament, susține expertul Dionis Cenușă.

Analistul afirmă că, acum un Guvern anti-criză este o sarcină mult mai urgentă decât alegerile anticipate, care pot fi organizate când se va stabiliza starea de lucruri, iar instituirea situației de urgență este un imperativ și nu trebuie interpretată ca un moft.
”Sondajele arată că societatea este polarizată pe acest subiect, inclusiv din cauza partidelor politice care vând anticipatele ca soluție la orice, inclusiv pentru pandemie. Evident, Parlamentul trebuie curățat, dar zecile de mii de persoane din sistemul medical trebuie protejate, dacă nu salvate. Sacrificiile se măsoară în limita costurilor directe și a celor conexe. În ambele cazuri, nenumirea unui Guvern este o greșeală serioasă”, susține expertul.
Potrivit analistului, Curtea Constituțională va lua decizia finală, care trebuie să fie una explicită pentru a nu da posibilitate niciunei instituții să o interpreteze sau ignore.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.