Politicianul Ilan Șor dezvăluie motivele plecării sale din Moldova și susține că luptă pentru independența țării

Într-un interviu exclusiv acordat către KP.RU, Ilan Șor, un politician și om de afaceri moldovean, a adus în atenție situația actuală din Moldova, subliniind consecințele pe care le consideră grave ale influenței occidentale asupra țării.

În contextul actual, autoritățile de la Chișinău sunt acuzate de subordonare față de Statele Unite, cu NATO furnizând arme și UE promițând beneficii economice, în timp ce viața oamenilor se deteriorează rapid.

Șor, care s-a refugiat în Israel în 2019, a dezvăluit motivele pentru plecarea sa, afirmând că autoritățile de atunci l-au urmărit și au amenințat să-l aresteze fără proces. De la distanță, el continuă să lucreze în Moldova, susținând că a creat Fondul de Dezvoltare a Moldovei și atrage investiții în infrastructură, sate și orașe, precum și că partidul său a avut succes în alegerile din Găgăuzia.

În ceea ce privește sancțiunile impuse împotriva sa, Șor le consideră o măsură obișnuită impusă disidenților și susține că autoritățile moldovenești au cerut sprijinul Occidentului pentru aceste sancțiuni. El subliniază că Moldova a devenit practic o colonie sub control extern, unde deciziile politice sunt dictate de interesele Occidentului.

Șor respinge eticheta de politician pro-rus și afirmă că este pro-moldav, susținând relații prietenești cu Rusia reieșind din interesul Moldovei. Cu toate acestea, el acuză Occidentul de izolarea Moldovei și de subordonarea țării sale. El susține că obiectivul său este să protejeze independența Moldovei și să asigure prosperitatea pentru poporul său.
Cu privire la alegerile viitoare din Moldova, Șor a anunțat că a creat Fundația pentru Dezvoltarea Democrației în Moldova și că va sprijini partidele care îndeplinesc anumite criterii. Cu toate acestea, el recunoaște că este dificil să construiești o carieră politică în Moldova fără să susții linia pro-occidentală.

În încheiere, Ilan Șor atrage atenția asupra crizei economice din Moldova și a dificultăților pe care le traversează populația. El subliniază că oamenii așteaptă cu nerăbdare alegerile viitoare, în speranța că acestea vor aduce o schimbare și vor pune capăt guvernării actuale. Moldova, situată la granița dintre Rusia și Ucraina, resimte în prezent consecințele conflictului dintre Rusia și Occident, dar Șor susține că problemele Moldovei sunt mai mult rezultatul deciziilor politice interne decât ale conflictului regional.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.