Politica de la Chișinău, jucată de un ONG finanțat din străinătate. Salariații instituției sunt mai mulți deputați PAS (Investigație)

Deputații PAS Igor Grosu, Sergiu Litvinenco, Mihai Popșoi, dar și Igor Munteanu de la Platforma DA sunt salariații unui ONG finanțat din străinătate, care coordonează acțiunile opoziției de la Chișinău. Despre aceasta scrie SHEME.MD, care a realizat o investigație.

Potrivit sursei, Fundația Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) şi-a început activitatea în Republica Moldova în 2007. Scopul acesteia, după cum este menționat pe site-ul oficial al acestui ONG, este educația politică şi consultanţă. La început, proiectele erau coordonate prin intermediul Biroului de la Bucureşti. În anul 2009, anul în care în Moldova s-a produs “revoluția twitter”, Fundaţia a lansat un program individualizat pentru Republica Moldova şi în noiembrie 2009 a inaugurat Biroul de la Chişinău. Pe parcursul anilor, s-a dovedit totuși că educația declarată este defapt coordonare și chiar finanțare practic directă a unor partide parlamentare – o bună parte a deputaților moldoveni sunt sau au fost salariați în cadrul acestei fundații. Directorul acestui ONG este Hans Martin Sieg, despre care s-a scris anterior că el “decide ce trebuie să facă opoziția parlamentară de dreapta de la Chișinău”.

SCHEME.MD scrie că pe lângă faptul că Fundația KAS se ocupă de educația politică a persoanelor convenabile lor, pe care îi transformă în agenți de influență, ONG-ul respectiv își fidelizează politicienii și jurnaliștii direct prin salarii. Jurnaliștii de investigație au obținut lista persoanelor din țara noastră, care ridică salariu de la acest ONG. Printre aceștia se regăsesc mai mulți deputați PAS, dar și experți, care susțin opoziția de la Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.