Poliția de frontieră raportează mai multe cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat

În ultimele 24 de ore, 28 cetățeni străini au primit refuz de intrare pe teritoriul R. Moldova. Totodată, în perioada menționată, polițiștii de frontieră au înregistrat 65 de încălcări.

Printre acestea: 13 treceri ilegale a frontierei de stat, șapte încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel în PTF, două cazuri de trafic ilegal de bunuri, trei străini au încălcat regulile de ședere în R. Moldova și 40 de încălcări privind regulile de folosire a vinietei, de transportare pasageri, de exploatare vehicule.

În ultimele 24 de ore, fluxul de persoane la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova a înregistrat 55 477 de traversări. Majoritatea au fost pe sensul de ieșire din R. Moldova, cu un total de 28 300 de treceri. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 35 768, iar traversările moldovenilor au constituit 19 709.

Cea mai solicitată frontieră a fost cea cu România, unde s-au înregistrat 21 324 de treceri. La frontiera moldo-ucraineană au avut loc 17 705 traversări, iar la frontiera aeriană s-au raportat 16 448 de treceri. Printre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei s-au numărat Aeroportul Internațional Chișinău, urmat de PTF Leușeni și PTF Sculeni.

În ceea ce privește traversările efectuate de cetățenii ucraineni, s-au înregistrat 17 582 de treceri, dintre care 8 657 pe sensul de intrare în Republica Moldova. Din totalul traversărilor, 2 343 au fost efectuate de minori ucraineni.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.