Peste o sută de zboruri din Hong Kong au fost anulate

Peste o sută de zboruri au fost anulate la Hong Kong, au anunţat autorităţile aeroportuare luni dimineaţă, într-un moment în care manifestanţii pro-democraţie lansează o mişcare de grevă generală pentru a creşte presiunea asupra autorităţilor pro-Beijing, transmite stiridinmoldova.md cu referire la AFP.

Cel puţin 105 zboruri erau menţionate ca anulate pe lista de plecări a aeroportului din Hong Kong. Contactat de France Presse, un purtător de cuvânt al aeroportului nu a furnizat motive pentru aceste anulări şi s-a limitat să declare că pasagerii trebuie să verifice dacă zborul lor este prevăzut sau nu pentru plecare.

Haosul s-a abătut luni dimineaţă şi asupra metroului din Hong Kong, unul recunoscut pentru eficienţa sa.

Militanţii pentru democraţie au coborât în staţiile de metrou la o oră de vârf şi au menţinut în mod deliberat uşile vagoanelor deschise pentru a împiedica garniturile să plece, provocând cozi lungi şi uneori chiar acroşaje între pasagerii furioşi şi manifestanţi.

Dacă unii dintre călătorii de la metrou au fost iritaţi de haosul creat de manifestanţi, alţii şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcare, după două luni de proteste fără precedent care au vizat protejarea libertăţilor din Hong Kong.

Lidera executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat că va susţine o conferinţă de presă mai târziu în cursul dimineţii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.