Peste DOUĂ MILIOANE de lei îi va costa pe moldoveni participarea Armatei Naționale la parada militară din 27 august

Peste două milioane de lei îi va costa pe moldoveni participarea Armatei Naționale la parada militară, care va fi organizată de Ziua Independenței în Chișinău. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de către reprezentanții Ministerului Apărării, în timpul repetițiilor care se desfășoară sub podul de pe șoseaua Hâncești.

„Cheltuielile pentru efectivul Armatei Naționale, implicat la paradă, sunt estimate la 2 milioane 350 mii de lei, bani alocați din bugetul Ministerului Apărării. Această sumă cuprinde următoarele cheltuieli: echiparea efectivului (coaserea, procurarea uniformelor, încălțămintei și alt echipament), procurarea carburanților lubrifianță, asigurarea cu apă potabilă pentru antrenamente”, au anunțat responsabilii instituției.

La paradă vor participa 1 290 de militari, dintre care 800 sunt parte ai Armatei Naționale din garnizoanele Chișinău, Bălți, Cahul, iar alți 400 sunt de la MAI.

Amintim că Maia Sandu a semnat decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.