Peste 100 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Începând cu data de 1 octombrie, oamenii legii au efectuat peste 2 900 de controale a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au efectuat controale inopinate în piețe, centre comerciale (mall-uri) și cluburi de noapte, monitorizând respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare.

“În contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate, poliția este nevoită să acționeze, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Vom continua aceste activități informativ – preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atât timp cât normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict”, se mai spune în comunicatul instituției.

În acest context, poliția recomandă purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. 

Sursa: moldpres.md

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.