Permis de conducere falsificat, depistat de polițiștii de frontieră

Un tânăr cu dublă cetățenie, a R. Moldova și României, este documentat de polițiștii de frontieră pentru deținerea permisului de conducere falsificat. Deși i-a fost autorizată ieșirea din țară, pe numele persoanei este pornită o cauză penală pentru deținerea actelor oficiale false, în conformitate cu art.361 al.1 al CP al RM, care prevede o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară un autoturism Audi Q5, la volanul căruia a fost legitimat un bărbat cu dubla cetățenie, în vârstă de 28 de ani. Din primele cercetări s-a constatat că documentul prezintă semne clare de falsificare, fiind identificate mai multe elemente distinctive care nu corespundeau unui act autentic. La cele depistate, tânărul nu a oferit informații concrete. Permisul de conducere cu pricina a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-juridică.

De la începutul anului curent până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat la controlul de frontieră cinci permise de conducere falsificate. De menționat că pe parcursul anului 2018 au fost ridicate la frontieră 141 de permise false și falsificate, comparativ cu anul 2017 numărul acestora este în creștere cu peste 75%.

Share this Post!

Related post

0 Comment