Permis de conducere contra 750 de euro. Un bărbat din capitală, reținut de CNA

Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins și primit 750 de euro mită, ca să elibereze mai ușor un permis de conducere.

Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi dat asigurări denunțătorului că poate influența membrii comisiei de examene din cadrul Secției Înregistrare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto Cahul a Agenției Servicii Publice să acorde note de promovare a probelor scrise și practice și că-i poate determina să elibereze ulterior permisul auto. Bărbatul ar fi acționat coordonat cu alți doi tineri din anturajul său, care sunt acum banuiți de complicitate la infracțiune.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Suma pretinsă de 750 de euro a fost transmisă sub controlul organului de urmărire penală al CNA, iar pentru a fortifica probatoriul, ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliile celor trei bănuiți. În consecință, au fost ridicate dispozitivele de pe care au fost purtate discuții telefonice despre “aranjarea” eliberării permisului de conducere. DGT Sud a CNA desfășoară în continuare acțiuni de documentare a cazului sub toate aspectele.

În prezent, unul dintre banuiți este reținut pentru 72 de ore și se află în custodia CNA. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei bărbați riscă până la 7 ani de închisoare.

Menționăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.