PERICOL! OMS avertizează Europa de est: următoarele săptămâni sunt critice

Directorul regional pentru Europa al OMS trage un semnal de alarmă care vizează în principal estul continentului: respectați restricțiile și fără relaxare, mai ales că urmează Paștele ortodox! Pericolul pândește Balcanii, iar România și Republica Moldova nu scapă.

Hans Henri P. Kluge conduce divizia din Europa a OMS. Într-un interviu preluat de Yahoo News, Kluge spune că următoarele săptămâni sunt critice pentru statele din est, asta și din cauză că Paștele ortodox va fi prilej de apropiere socială.

„Amenințarea acestei pandemii produce încă o presiune uriașă asupra Europei. Numărul de infectări din toată regiunea continuă să crească. În ultimele zece zile, numărul cazurilor raportate aproape că s-a dublat, ajungând la aproape un milion. Asta înseamnă că jumătate din bilanțul mondial al COVID-19 este în Europa”, arată OMS.

Din primele zece țări de pe continent cu cele mai multe cazuri de infectare, „au fost înregistrate evoluții optimiste în ceea ce privește scăderea infectărilor în Spania, Italia, Germania, Franța și Elveția”. Însă acestea sunt doar „mici semnale pozitive din anumite țări”.

Dimpotrivă, spune Hans Henri P. Kluge, se observă o creștere „constantă sau bruscă a cazurilor în țări ca Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Belarus și Rusia. Următoarele săptămâni vor fi critice pentru Europa”.

Și fiindcă tot s-au pomenit țările din Est, OMS avertizează: „Fac apel către toată lumea să continuăm să respectăm măsurile, pe măsură ce ne apropiem de Paștele ortodox. Nu vă faceți iluzii, în ciuda vremii primăvăratice, încă suntem în mijlocul furtunii! Mai multe țări sunt pe cale să simtă din plin impactul epidemiei”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.