Pentru a preveni speculațiile la formarea prețurilor trebuie să fie o supraveghere strictă din partea statului, spune Igor Dodon

Actuala guvernare trebuie să se ocupe profesionist de monitorizarea formării prețurilor în Moldova, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, invitat la postul public de televiziune din Găgăuzia. 

Liderul socialiștilor a menționat că pentru a preveni speculațiile la formarea prețurilor trebuie să fie o supraveghere strictă din partea Guvernului. Dodon a amintit că în perioada când deținea funcția de ministru al Economiei, statul monitoriza săptămânal cum se formează prețurile și analiza pe fiecare produs în parte care sunt cauzele majorării. 

 ”Avem câteva blocuri unde trebuie să fie o abordare profesionistă. Unul dintre aceste este creșterea prețurilor și nu doar la resursele electroenergetice, noi am avut și o roadă bună de grâu, floarea-soarelui, dar prețul la ulei, de exemplu, nu a mai scăzut. Au crescut esențial și prețurile la materialele în constricție. Fiecare persoană care-și face reparație simte aceasta. Iată unul din aceste blocuri este menținerea prețurilor. Cum ne descurcam noi? Pe când eram ministru al Economiei, în fiecare săptămână, împreună cu ministrul Finanțelor, șeful de la Fisc, Vamă, BNM, analizam creșterea prețurilor la fiecare produs și care este cauza. Astfel, scoteam în evidență unde se speculează și unde cererea depășea oferta. Cu aceasta trebuie să se ocupe (guvernul -n.red)”, a declarat Igor Dodon.  

Amintim, premierul Natalia Gavrilița a declarat că majorarea prețurilor în Moldova este legată de creșterea acestora pe piața regională și internațională. Șeful Guvernului a afirmat că oprirea creșterii prețurilor poate stopa dezvoltarea economiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.