Pensionarii vor primi suportul unic de 700 de lei în octombrie

Beneficiarilor de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 octombrie 2020, al căror cuantum lunar nu depășește 3000 de lei, domiciliați în Republica Moldova, li se acordă un suport financiar unic în sumă de 700 de lei. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost publicat astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cuantumul suportului financiar unic nu se include în cuantumul pensiei și al alocațiilor sociale de stat. Achitarea suportului financiar unic se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat.

Cheltuielile pentru implementarea acestei hotărâri sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Prezenta hotărâre va intra în vigoare la 1 octombrie 2020.

Amintim, la inițiativa președintelui Igor Dodon numărul beneficiarilor cărora li se acordă 700 de lei a fost majorat. Până în prezent, această indemnizație se aloca persoanelor cu o pensie de până la 2 mii de lei. Șeful statului a propus ca în categoria beneficiarilor de ajutor unic de 700 de lei să intre toți pensionarii  cu o pensie de până la 3 mii de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.