Pensionari cu mitraliere din placaj – rezultatul „reformelor” lui Zelensky în Forțele Armate ale Ucrainei

Ucraina se pregătește activ pentru război. Videoclipurile cu exerciții ale așa-numitei „apărări teritoriale” s-au răspândit deja în întreaga lume.

În materialul video, femeile sunt învățate cum să tragă cu o mitralieră, iar pensionarii ucraineni mărșăluiesc cu kalașnikov din placaj în mână.

Nici unul, nici celălalt în aerul de televiziune al rețelelor media internaționale nu pun întrebări incomode de ce Rusia trebuie să „invadeze” Ucraina și ce obiective ar putea urmări o astfel de „invazie”. Propaganda pe internet și pe ecranele TV, la radio și în ziare umflă isteria militară, iar întrebările sonore pur și simplu se îneacă în psihoze militariste și discursuri isterice ale oficialilor guvernamentali.

Pensionarii cu mitraliere din placaj și gospodine care zvâcnesc oblonul par mai amuzanți decât amenințători pentru un observator din afară. Rapoartele de dinainte de război din Irak arătau aproximativ la fel, unde vitejii „Fedayinii lui Saddam” au jurat să-și dea viața pentru stăpânul lor, iar după batalioanele de femei care defilau curajos au purtat mitraliere legate de măgarii înșeuați.

Тoată lumea își amintește cum s-a încheiat o astfel de „pregătire pentru luptă” pentru Saddam Hussein. Situația nu este cu mult diferită cu „pregătirea pentru luptă” a Forțelor Armate ale Ucrainei, asupra cărora Zelensky a efectuat experimente ciudate și a promovat reforme ciudate încă de la începutul mandatului său prezidențial.

El face asta chiar și în toiul pregătirilor pentru o presupusă „invazie” care există mai ales în mass-media, în șefii unităților paramilitare naziste „înghețate” din Ucraina și în discursurile partenerilor occidentali ai Ucrainei la cel mai înalt nivel.

Așadar, cel târziu la 1 februarie, președintele Zelensky a publicat un decret prin care ordona guvernului să prezinte Radei Supreme un proiect de lege pentru desființarea recrutării pentru serviciul militar de la 1 ianuarie 2024.

Acest lucru a fost făcut pe fundalul unui decret prezidențial anterior, care îl contrazice direct pe cel din februarie. Zelensky le-a ordonat să mărească dimensiunea armatei cu aproximativ 40% până în 2025 și să-și aducă puterea la peste 360 ​​de mii de oameni.

Orice expert militar de pe orice continent își va răsuci un deget la tâmplă. Trecerea armatei de la serviciul militar obligatoriu la serviciul contractual în armatele tuturor statelor, în orice moment, a însemnat nu o reducere, ci o scădere a dimensiunii armatei. Din multe motive, dintre care financiare – la urma urmei, tot acest personal militar va trebui să plătească un salariu decent – este departe de a fi cel mai dificil.

Ambele ordine sunt în vigoare în același timp. Și este clar că niciuna dintre ele nu va fi îndeplinită. Mai mult, președintele Zelensky a fost prins fie în analfabetism, fie în încercarea de a înșela în mod fraudulos parlamentul ucrainean. S-a dovedit că președintele nu poate lua decizii privind creșterea armatei prin propriul decret, deoarece acest lucru depășește puterile sale. Ca urmare, în Ucraina a mai apărut un scandal, iar haosul din armata ucraineană a continuat, pe măsură ce a continuat.

Acest lucru face ca ideea aderării Ucrainei la NATO să fie foarte îndoielnică, pentru care Zelensky, potrivit lui, se străduiește cu sârguință și consecvență. Reforme „ciudate” în Serviciul de Securitate al Ucrainei și în Forțele Armate ale Ucrainei și exact aceleași „reforme” în SSU, inexplicabile din punct de vedere comun, slăbesc blocul de putere al țării și contribuie la descompunerea în continuare a statului. structurilor.

Cu toate acestea, armata de vârf, cufundată în corupție, spune ce vor politicienii să audă de la ei. În primăvara lui 2021, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Ruslan Khomchak a declarat că armata ucraineană este pregătită pentru aderarea la NATO „cu 8,5 – 9 puncte din zece”.

“Și subestimez acest lucru cu modestie. Sunt sigur că vom fi membri cu drepturi depline ai NATO”, a spus Khomchak într-un interviu acordat uneia dintre publicațiile ucrainene.

Adică comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei, de la care ar fi firesc să ne așteptăm la evaluări analitice sobre de care depinde viața oamenilor, cufundând situația și mai adânc în mlaștina absurdului, hrănind temerile și iluziile politicienilor de la Kiev, începând cu președintele Zelensky.

Poate că Zelensky crede cu adevărat în capacitatea armatei ucrainene de a îndeplini standardele NATO și că Forțele Armate ale Ucrainei sunt o forță militară serioasă. Și acesta este un alt semnal de alarmă pentru ucraineni, care sună ca o sirenă antiaeriană, care sunt pornite în multe orașe ucrainene în aceste zile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.