Penibil! Maia Sandu afirmă că Moscova vrea „alegeri libere și corecte” în Moldova, deși nu crede că scrutinele din Rusia sunt libere și corecte

Moscova vrea ca în Republica Moldova să fie organizate alegeri libere și corecte. Afirmația surprinzătoare a fost făcută de liderul PAS, Maia Sandu, aseară, la TVR, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Dorința unor alegeri libere și corecte se pare că este singurul lucru pe care îl avem în comun”, a declarat Sandu, care a fost întrebată dacă socialiștii și Rusia ar fi interesați de deoligarhizarea Moldovei.

„Noi în alegeri libere am avea șanse mai mari și e corect ca cetățenii să decidă dacă la conducerea țării să ajungă cineva care împărtășește modelul Kremlinului de dezvoltare sau dacă trebuie să ajungă cineva care împărtășește modelul european”, a mai spus liderul PAS. Cu toate acestea, Maia Sandu s-a contrazis singură, afirmând că „la Moscova, alegerile nu sunt libere și corecte”.

Ea a mai spus că este conștientă că președintele Igor Dodon și PSRM se află sub influența directă a Moscovei, dar îi consideră un rău mai mic decât liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

„Pentru moment, Plahotniuc este răul cel mare, pentru că el acum a capturat statul”, a continuat Sandu.

Ulterior, ea a lăsat să se înțeleagă faptul că atât ea, cât și partenerul său de bloc, Andrei Năstase, au nevoie de la Moscova doar de susținere în lupta cu Vlad Plahotniuc.

„Noi nu suntem naivi și ne este clar că nu-și dorește Moscova ca blocul ACUM să ajungă la guvernare și să ducem R. Moldova în UE”, a declarat liderul PAS.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.