PDM va întreprinde mai multe acțiuni pentru a nu admite ca țara să intre în criză pe termen lung și ca să evite alegerile anticipate

Partidul Democrat din Moldova va întreprinde mai multe acțiuni pentru a nu admite ca țara să intre în criză pe termen lung și ca să evite alegerile anticipate. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, după ședința Biroului Permanent al PDM. În acest sens, conducerea formațiunii a primit mandatul Biroului pentru a iniția negocieri cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, după ce PAS și PPDA au blocat orice discuții la acest subiect, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Gămurari a precizat că democrații vin cu invitația pentru PSRM să creeze o majoritate bazată strict pe rezolvarea problemelor sociale ale oamenilor, ignorate de fostul bloc electoral ACUM.

„Biroul Permanent al PDM a luat act de situația politică și de blocajul la care s-a ajuns și a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate. O primă acțiune în acest sens este transmiterea astăzi o invitație către PSRM, pentru a avea o primă discuție, ca să vedem dacă putem găsi o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al democraților.

Acesta a precizat că dacă va fi găsit consensul necesar pe această direcție, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetățenilor.

„În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de către Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, se mai arată în declarația Biroului Permanent al PDM.

Democrații consideră că vinovați de blocajul politic în care s-a ajuns sunt fracțiunile PAS și PPDA din noul Parlament, inclusiv din cauza dorinței liderilor acestora de a obține funcții pentru ei.

„Am așteptat 3 luni ca blocul ACUM să se trezească la realitate și să înțeleagă faptul că au fost trimiși de cetățeni în Parlament să muncească pentru ei, nu să schimbe un șef de instituție cu altul, de-al lor, nu să-și facă selfie în fotoliile de parlamentari, ca niște turiști. Din păcate, au dovedit că, deocamdată, sunt doar niște turiști în politică, au dovedit că trăiesc într-o lume paralelă cu realitatea moldovenilor, au rămas acolo unde au început politica – pe Facebook, nu sunt pregătiți în mod real să-și asume responsabilități în conducerea statului, au nevoie de timp să se maturizeze”, se mai arată în documentul citat.

În declarația Biroului Permanent al PDM se menționează și că Republica Moldova nu poate să fie ținută blocată de obsesia unor politicieni pentru funcții, de mofturile lor și că liderii politici au obligația să găsească cele mai bune soluții pentru cetățeni și viitorul țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.