PDM condamnă modul în care politicieni din alte partide trimit copiii să vandalizeze panouri, pentru că aceștia nu pot fi pedepsiți

Vandalizarea panourilor electorale ale PDM la Hânceşti şi Străşeni a fost organizată de oponenţii politici ai formaţiunii. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, a declarat astăzi că în aceste acţiuni ilegale sunt implicaţi minori, care nu pot fi pedepsiţi conform legii, transmite stiridinmoldova cu referire la hotnews.md.

Gămurari a mai spus că PDM a sesizat instituţiile competente, în vederea demarării unor investigaţii minuţioase a acestor incidente.

„Condamnăm cu fermitate aceste acțiuni cinice și cerem instituțiilor statului să investigheze cu maxim de profesionalism cazurile de vandalism pe care le-am semnalat și să ia toate măsurile legale care se impun pentru ca adevărații infractori să nu mai poată folosi copii în actele lor ilegale”, a declarat Vitalie Gămurari.

Amintim că mai multe panouri electorale ale PDM din Hâncești au vandalizate. Potrivit unei postări de pe Facebook a organizației teritoriale, incidentul s-a produs pe strada Chișinău din oraș. Democraţii au condamnat cu fermitate acest act de vandalism și au reamintit că au cerut în repetate rânduri tuturor partidelor să ducă o campanie electorală corectă şi civilizată, într-o atmosferă de calm şi de respectare a legii.

„Orice acte de agresiune în contextul campaniei electorale sunt total reprobabile şi trebuie cercetate rapid de către organele de poliţie, iar cei vinovaţi trebuie aflaţi şi traşi la răspundere”, se conţine într-un comunicat al PDM.

Share this Post!

Related post

0 Comment