Pavel Filip spune că primarul din Pănășești nu este membru PDM, asta chiar dacă anterior declara altceva

Liderul Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Pavel Filip a venit cu o reacție vizavi de faptul că unii primari din raionul Strășeni au decis să părăsească partidul, menționând în același timp că primarul din localitatea sa de baștină nici nu ar fi membru PDM, transmite Telegraph.md

„PDM a susținut Strășeniul cu proiecte și fapte concrete, cu investiții de milioane, așa că plecările de azi au un singur motiv: cel financiar. Altul, din textul semnat nici nu se desprinde”, a declarat liderul democrat, în cadrul unui live pe Facebook.

Filip a vorbit despre situația din satul său natal – Pănășești, spunând că primarul de acolo nici măcar nu a fost în PDM.

„Culmea, primarul de la Pănășești nici nu era membru de partid, l-au pus să semneze că pleacă din partid doar ca să genereze vreo 2 titluri de știri (lucru care s-a și întâmplat rapid)”.

„Se tem unii foarte tare că PDM va intra în Parlament și le va strica acolo calculele. E păcat că astfel de metode mârșave încă mai funcționează la unii. Știu sigur însă că strășenenii vor ști să facă diferența și să aleagă faptele”, a conchis președintele PDM.

În pofida declarațiilor sale, Pavel Filip denotă lacune în cele expuse de dânsul, pentru că primarul comunei Pănășești, Vitalie Bujoreanu, conform datelor CEC, a fost ales primar, fiind membru al PDM. (vezi AICI)

Mai mult de atât, același Pavel Filip, după victoria primarului în alegerile din 2019 l-a felicitat pe edilul comunei Pănășești, mulțumind locuitorilor localității pentru că au ales un primar PDM.

Amintim că cinci primari ai Partidului Democrat din Moldova din raionul Strășeni au anunțat că părăsesc partidul, declarându-se independenți. Este vorba de primarii din următoarele localități Greblești – Aliona Chircu; Rădeni – Petru Răbdău; Codreanca – Mihai Cotelea; Gălești – Budu Nicolae; Pănășești – Valeriu Bujoreanu și a consilierului raional – Alexandru Trohin.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.