Pavel Filip, a venit cu unele explicaţii privind speculaţiile despre legea salarizării

Premierul Pavel Filip dezminte speculațiile privind Legea salarizării și nu exclude că acestea sunt legate de campania electorală. Potrivit șefului cabinetului de minștri, nici o persoană nu va primi salariu mai mic după reformă. Filip a mai adăugat că dacă astfel de cazuri au avut loc, angajații trebuie să se adreseze la contabilitate. Declarațiile au fost făcute în debutul ședinței de Guvern, transmite stiridinmoldova cu referire la publika.md.

„Suntem în campanie electorală, se acutizează mesajele și din discuțiile cu oamenii, și în mass-media au apărut speculații cu noua Lege a salarizării. Această lege este bună și fără precedent a venit să facă regulă în sistemul de salarizare. Nici o persoană nu va primi salarii mai joase. Sunt reclamații că au salarii mai mici. Vreau să îi rog să se adreseze la contabili”, a declarat Pavel Filip și a cerut ca toate diferenţele să fie plătite salariaţilor, iar contabilii trebuie să elimine aceste probleme. Reacția vine după ce în presă au apărut informații că în urma reformelor în domeniul salarizării unele persoane ar fi primit leafă mai mică.

„Cel mai mult mă întristează că oamenii nu au răbdare şi nu au încredere să se adreseze atunci când identifică o problemă, dar imediat se apucă să facă politică şi declaraţii. Scopul este nu de a rezolva probleme, ci de a intra în ramura politică şi a ieşi în evidenţă prin declaraţii”, a mai adăugat premierul.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care 1200 de persoane cu funcții de conducere din cadrul instituțiilor de învățământ, vor primi sporuri salariale pentru deținerea gradului managerial. Astfel, profesorii care dețin gradul managerial doi vor primi câte 300 de lei, pentru gradul managerial unu – 600 de lei și 1000 de lei pentru cel superior. Costul proiectul este de 20,2 milioane de lei. Documentul mai prevede majorarea salariilor și pentru 140 de cadre de conducere din instituțiile de învățământ cu autogestiune financiar-economică, și anume cei din învățământul profesional tehnic. Totodată, documentul prevede acordarea premiului anual pentru rezultatele activității demnitarilor și funcționarilor din administrația publică locală. Acesta va fi achitat în funcție de veniturile suplimentare obținute de către autoritățile locale în anul bugetar 2018.

Share this Post!

Related post

0 Comment