PAS – cel mai mediatizat partid, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor are cea mai profesionistă echipă (STUDIU)

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depășit PAS în topul partidelor politice din Republica Moldova. Sunt datele studiului Rating Politic, iunie 2021. Jurnaliștii, analiștii politici și experții care au participat la acest studiu au notat formațiunile politice din țara noastră cu o notă de la 1 la 10.

Pe primul loc s-a clasat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor cu 7,4, iar PAS a obținut o notă de 7,2. Pe locul trei este formațiunea lui Andrei Năstase, Platforma DA, cu 5 puncte, urmată de PP Șor – 4,4.  Blocul electoral “Renato Usatîi” și PACE, în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc, au obținut câte 3,7 puncte. 

Experții au evaluat popularitatea partidelor, profesionalismul echipelor, dar și nivelul de mediatizare. Astfel, formațiunea lui Igor Grosu este considerată drept cea mai populară și cea mai mediatizată. Pe de altă parte, experții sunt de părerea că echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este cea mai profesionistă.

Ratingul politic este realizat, lunar, de către compania Intellect Group, în baza unui program specializat de monitorizare și cercetare a opiniei experților. În cadrul cercetării sociologice sunt implicați analiști politici, jurnaliști politici și comentatori și activiști din diferite țări.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.