Partidul Șor îl propune pe șeful său, Ilan Șor, pentru funcția de speaker – Acest lucru va permite să înceapă rapid procesul de elaborare a legilor

Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, a fost propus de către fracțiunea formațiunii sale pentru funcția de președinte al noului Parlament ales. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, la un briefing de presă, susținut înainte de ședința de constituire a Legislativului, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

Despre aceasta, în cadrul unui briefing organizat înainte de prima ședință a noului Organ Legislativ al țării a anunțat vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber.

„Având în vedere că până acum nu există o claritate cu privire la formarea unei majorități, pentru ca Parlamentul să-și înceapă cât mai repede activitatea sa productivă, propunem ca reprezentantul nostru, președintele partidului, Ilan Șor, să fie ales președinte al Legislativului. Acest lucru va permite să înceapă rapid procesul de elaborare a legilor, dar nu să pierdem timpul cu discuții politice fără sens”, a explicat Tauber propunerea.

Totodată, ea a anunțat că cei șapte deputați ai Partidului Șor vor fi în opoziție.

„În pofida speculaţiilor, declarăm că vom fi în opoziţie în Parlament, opoziţie responsabilă, în raport atât cu dreapta, cât şi cu stânga. Ţinem neapărat să elaborăm iniţiativele legislative menite să le îmbunăţească viaţa oamenilor. Deputaţii trebuie să fie cât mai aproape de oameni, cei care i-au ales”, a spus Tauber.

Deputatul Partidului Șor a mai spus că inițiativele pe care le va propune fracțiunea au drept scop schimbarea în bine a lucrurilor din toată țara.

„Chiar dacă vom fi deputați în opoziție, vom insista asupra inițiativelor pe care le-am elaborat deja și le vom prezenta ca proiecte prioritare pentru adoptarea lor de Parlament. Aceste inițiative legislative sunt așteptate de oamenii simpli și suntem convinși că adoptarea lor va schimba în bine situația din țară”, a precizat Marina Tauber.

Printre inițiativele pe care fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să le propună pentru examinare prioritară se numără majorarea semnificativă a pensiilor, anularea impozitelor pentru mărfurile și produsele comercializate în Magazinele sociale, garantarea medicamentelor gratuite pentru pensionari, stimularea creării colhozurilor și susținerea producătorilor autohtoni, etc. De asemenea, fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să propună, în mod prioritar, o inițiativă legislativă privind anularea imunității deputaților.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.