Partidul Politic Șor a plătit mai mulți oameni pentru a ieși la proteste

Presa de la Chișinău scrie astăzi că Partidul Politic Șor a plătit mai mulți oameni pentru a ieși la proteste în ziua când Curtea de Apel Chișinău va examina cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești pe candidatul formațiunii, Vitalie Balinschi, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit surselor, oamenii sunt plătiți cu câte 400-500 de lei pentru o zi de proteste, plus mâncare și băutură de trei ori pe zi. Conform acestor informații, Partidul Șor deja are alocat un buget de câteva sute de mii de lei pentru a plăti protestatarii.

CEC solicită Curții de Apel să-l scoată din cursă pe candidatului la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, din partea Partidului Politic „Șor”, Vitalie Balinschi. CEC a stabilit în baza unei contestații depuse de președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, că formațiunea a folosit resurse financiare în scopuri electorale care nu au fost incluse în rapoartele financiare.

La baza hotărârii CEC au stat probele video și procesele verbale de constatare a faptelor prin care au fost audiați mai mulți alegători din circumscripția Hâncești, care au confirmat că au beneficiat de servicii transport, excursii, produse alimentare gratuite organizate de către concurentul electoral al Partidului Șor. Potrivit probelor, în fața cetățenilor au vorbit deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, dar și liderul formațiunii Ilan Șor, care printr-o intervenție video le-a promis alegătorilor din circumscripția Hâncești câte  3000 de lei în cazul în care candidatul formațiunii va câștiga alegerile din 15 martie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.