Partidul Democrat inițiază o campanie de colectare a semnăturilor în toată țara pentru demiterea lui Dodon

Partidul Democrat din Moldova anunță, într-un comunicat de presă, că inițiază campania de colectare a semnăturilor în toată țara pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de trădare de Patrie, finanţare ilegală din exterior a PSRM şi uzurpare a puterii în stat, tranmsite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Pentru a-și pune în aplicare planul de vânzare a țării, Igor Dodon împreună cu socialiștii și Blocul ACUM au întreprins o tentativă de lovitură de stat. PDM consideră că, prin această trădare ruşinoasă, cetăţeanul Igor Dodon și-a pierdut orice legitimitate, mai ales după ce întreaga ţară a văzut modul în care a încercat să pună în practică un plan de federalizare a Republicii Moldova, dar și modul în care preşedintele ţării recunoaşte că socialiştii au fost finanţaţi ilegal din Federația Rusă cu zeci de milioane de dolari în ultimii ani”, se spune în comunicatul PDM.

Partidul Democrat din Moldova declară că va continua acţiunile legale până va fi îndeplinită dorinţa cetăţenilor ca preşedintele devenit nelegitim, Igor Dodon, să demisioneze din funcţie.

„Așadar, îi solicităm lui Igor Dodon să nu se mai agațe cu disperare de putere, să demisioneze şi să meargă la judecata poporului, în cadrul alegerilor prezidențiale anticipate”, consideră democrații.

Campania a fost lansată întru realizarea cerințelor celor 30 de mii de oameni, care la 9 iunie 2019 au participat la un protest pașnic, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru apărarea constituționalității și au adoptat Rezoluția pentru Apărarea Țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.