Parlamentul European cere sprijin financiar pentru R.Moldova și Ucraina în procesul de aderare

„Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare și condamnă vizita lui Viktor Orban în Rusia”. O spune europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul Euro­pean.

„Tocmai am votat, cu largă majorita­te în plenul Parlamentului European, o rezoluție, cosemnată de mine, privind necesitatea sprijinului continuu al Uni­unii Europene pentru Ucraina. În textul rezoluției, confirmăm obiectivul nostru clar de a aloca sprijin politic, economic, umanitar și militar cât timp este nevoie până la victoria Ucrainei în fața Rusiei.

În același timp, salutăm începerea negocierilor de aderare cu Repu­blica Moldova și Ucraina. Considerăm că integrarea europeană a celor două țări reprezintă o investiție într-o Europă mai unită și mai puterni­că. Tocmai de aceea, la propunerea mea, am solicitat instituțiilor euro­pene și statelor membre, în textul rezoluției, să alocăm sprijin financiar și tehnic adecvat Republicii Moldova și Ucrainei în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a scris Mureșan.

Totodată, eurodeputatul a subliniat că Parlamentul European condamnă vizita recentă a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, în Rusia, „demers care nu reprezintă poziția Uniunii Europene și care încalcă tratatele UE”.

„Considerăm că această încălcare a poziției UE în politica externă nu trebuie să rămână fără consecințe pentru Guvernul Ungariei”, a conchis europarlamentarul.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.