Părinții și elevii sunt îndemnați să depună dosarele pentru înmatricularea în clasa a X-a între 21 și 23 iulie

Referitor la înmatricularea în clasa a X-a pentru anul de studii 2024-2025, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău sunt preconizate deschiderea a 219 clase în 97 de instituții. Despre acest lucru a scris Ion Ceban pe rețelele sociale, la finalul ședinței operative a serviciilor Primăriei Capitalei din 22 iulie.

„În perioada 6-15 iulie a avut loc prima etapă de depunere a dosarelor pentru înscrierea în clasa a X-a, iar rezultatele au fost anunțate pe 20 iulie. Ulterior, în perioada 21-23 iulie, tinerii vor depune fizic dosarul la instituția aleasă din cele acceptate”, menționează edilul.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa a X-a se va desfășura în perioada 1-4 august, pe baza locurilor rămase disponibile.

În context, Primarul General a îndemnat părinții și elevii să depună dosarele în perioada 21-23 iulie, pentru a putea verifica numărul locurilor libere rămase în instituții înainte de a doua etapă de înmatriculare în clasa a X-a, anul de învățământ 2024-2025.

În conformitate cu planul de înmatriculare în instituţiile de învăţământ municipale, în acest an a fost planificată înscrierea în clasa I a 10.409 copii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.